Keep Direction!

I samband med att både bokmässa och yogahelg inföll samma dagar så ordnade jag ett strikt schema för vilka författare och vilka seminarier jag ville lyssna till på Bokmässan 2015. Jag satte en egen inspirationsrubrik till mig själv. Det gäller att sålla någonstans i den här myriad av människor, budskap, skratt, ord, röster, knastrande mikrofoner, desperation av stress och trängsel. Och det var det jag gjorde; med det fick jag också en riktning, jag visste hela tiden till vilken monter jag skulle gå.

Har du någon gång varit på Göteborgs heta Bokmässa en lördag förmiddag när det är som mest människor, och gått därifrån, fylld av mer inspiration och mer energi än när du kom dit? Det har jag och är lite fascinerad av hur det kunde vara möjligt. Utan överdrift så tog det knappt fem minuter att ta sig fram tio meter mellan bokförlagen. Det var trängsel, alla stod, en del ville fram, andra ville ut, en del befann sig i en egen värld och läste böcker. I vilket fall så lyckades jag hålla mitt eget schema, och jag hade dessutom upplevt mer än vad jag föresatt mig. Nu hade jag en stund kvar på mässan, när jag bara kunde strosa runt utan riktning innan det var dags att förflytta mig till yogasalen några kilometer bort.

DÅ! När jag helt plötsligt inte hade riktning, utan började följa med i strömmen av människor så var jag också mottaglig för alla budskap som kom mot mig, alla människor som var ”saliga på sin tro” och som ville dela med sig av information, allt som, till skillnad från tidigare, nu överöstes mig. Alla människor som passerade och trängdes och alla dessa energifält som bara blandades samman i en massa, som jag också var en del av. Då började jag förstå vad det egentligen innebär att ha en riktning. Det var så påtagligt så jag insåg att det var dags att lämna den fantastiska Bokmässan!

En dryg halvtimma senare rullar jag ut min matta i yogasalen Our Space i Wasastan, fylld av energi från mässan! Som av en händelse så är det första som min yogalärare tar upp; Directions! Alla olika övningar som vi gör leder till samma mål. Jag ska inte gå djupare in på den form av movement meditation som vi arbetade med idag men det hör också till saken att ju renare rörelserna blir, ju mer ”directed my moves are” desto mindre energi gör jag av med och desto snabbare når jag målet. Visst hör det här ihop med min insikt från Bokmässan!

Värt att dela med mig av, till dig som vill veta.

I like 😀

 

No Comments

Post a Comment